1. Voordelen
 2. Aandachtspunten
 3. Opzetten & Onderhouden

Voordelen opblaasbare jacuzzi

Steeds meer mensen kiezen voor een opblaasbare Jacuzzi (ook wel spa, whirlpool, hot tub of spa bubbelbad genoemd) in plaats van bijvoorbeeld een zwembad in de tuin. Het grote voordeel hiervan is dat een opblaasbare jacuzzi niet seizoensgebonden is en het gehele jaar gebruikt kan worden, zelfs in de herfst en winter. Daarnaast vraagt een opblaasbare jacuzzi minder onderhoud, en kun je hem plaatsen en weer opbergen waar en wanneer je wilt.

Opblaasbare jacuzzi voor lichaam en geest

Na een stressvolle dag is het heerlijk bijkomen in een opblaasbare jacuzzi. Zowel lichaam als geest kunnen even helemaal tot rust komen. Uit verschillende onderzoeken en studies is zelfs gebleken dat een spa een helende werking heeft op je gezondheid. Je spieren en geest ontspannen totaal. Daarnaast verhoogt het warme water van de spa je bloedcirculatie en laat het je bloedvaten verwijden, zodat afvalstoffen in je lichaam sneller afbreken. Zo ben je, in combinatie met voldoende slaap, weer helemaal klaar voor de volgende drukke dag.

Isolatie & energiekosten

Dit is nog een ander groot voordeel van een opblaasbare jacuzzi ten opzichte van een vaste jacuzzi; doordat de wanden gevuld zijn met lucht isoleert een opblaasbare jacuzzi vaak beter dan een vaste variant (al is hier bij een professionele spa natuurlijk al wel wat op gevonden). Daarnaast kun je de jacuzzi op elk gewenst moment opruimen, waardoor je deze niet het gehele jaar aan hoeft laten staan en enrgiekosten bespaart.


Opblaasbare jacuzzi kopen: Waar moet je op letten?

Misschien loop je al langere tijd met de gedachte een jacuzzi voor in je tuin of op je dakterras te kopen. Wij adviseren om op de volgende punten te letten bij het kopen van een opblaasbare jacuzzi:

 1. Model / zithouding / formaat van je opblaasbare jacuzzi
  Het model is geheel afhankelijk van je voorkeur. Sommige mensen hebben liever een ronde jacuzzi, anderen een vierkante. Het formaat daarentegen is een belangrijk facet om rekening mee te houden. Je wilt namelijk niet dat de opblaasbare jacuzzi in de weg staat in je tuin, maar je wilt tegelijkertijd een opblaasbare jacuzzi waar je wellicht met 4 of 6 personen in kunt.
 2. Mogelijkheden en functionaliteiten
  Sommige opblaasbare jacuzzi's hebben alleen bubblejets (voor bubbelend water), maar sommige opblaasbare jacuzzi's hebben ook massagejets (hard stromend water). Daarnaast kun je kiezen of je verlichting wilt, en of je een automatische desinfectie wilt met een zoutwatersysteem.
 3. Kwaliteit en sterkte
  Niet bij alle modellen kun je zomaar op de rand van de opblaasbare jacuzzi gaan zitten zonder dat deze indeukt. Modellen waar dit wel bij kan zonder dat de rand indeukt, maken gebruik van Fiber-Tech technologie (Intex jacuzzi), of een soortgelijke technologie (alle andere opblaasbare spa's in ons assortiment).
 4. Kleur en uitstraling
  Daarnaast kijk je natuurlijk naar de kleur van de jacuzzi. Past de kleur bij je tuin of dakterras?
 5. Veiligheid
  Heb je kleine kinderen of huisdieren? Dan is het natuurlijk van belang dat de jacuzzi goed kan worden afgesloten, wanneer deze niet wordt gebruikt. Sloten, afdekkingen, etc. helpen hierbij.

Bekijk ons complete aanbod opblaasbare jacuzzi's door op de button hieronder te klikken.


Opblaasbare jacuzzi opzetten en onderhouden

Het lijkt misschien een heel gedoe om een opblaasbare jacuzzi op te zetten, maar niets is minder waar. Deze klus is in zeer korte tijd te klaren. Je kunt de jacuzzi opblazen of oppompen, en deze zal tijdens het opblazen uit zichzelf de vorm aannemen van een ware jacuzzi. Ook het legen van een opblaasbare jacuzzi is zo gebeurd. Veel opblaasbare spa's blazen zichzelf op met behulp van het motorblok.

Onderhoud

Aan het onderhoud van een opblaasbare jacuzzi hebben we een apart blog besteed. Lees deze lekker op je gemakje door, zodra je op Spatopper je opblaasbare spa besteld hebt.

> Lees: "Onderhoud Opblaasbare Jacuzzi - 5 to do's"