Het antwoord is: Ja! Je zwembad kan tegen vorst. Een bevroren zwembad hoeft geen problemen op te leveren. Er zijn echter wel een paar regels aan verbonden.

Twee regels...

Je mag je zwembad in de winter gewoon laten bevriezen. Zorg echter wel dat je zwembad voorbereid is op vorst, en sla een bevroren zwembad nooit kapot.

Regel 1: Gebruik winterdrijvers

Je zwembad mag bevriezen, maar je doet er verstandig aan om je zwembad hier op voor te bereiden. Dit doe je met winterdrijvers. Winterdrijvers nemen de druk af die ontstaat door uitzetting van het ijs. Hiermee voorkom je eventuele vorstschade aan je zwembad.
Bekijk de winterdrijvers...

Regel 2: Sla het ijs nooit kapot

Het is erg belangrijk dat je een eenmaal bevroren zwembad nooit kapot slaat. Wanneer je ijs kapot slaat, ontstaan er scherpe ijsbrokken. Deze ijsbrokken kunnen de wanden of liner van je zwembad binnen no-time beschadigen, met een lekkage als gevolg. Sla een bevroren zwembad dus nooit kapot!

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Laat je zwembadpomp dan af en toe draaien (wanneer de temperatuur onder 0℃ zakt). Het zwembadwater blijft dan in beweging. Hierdoor bevriest het niet. Dit stel je volledig automatisch in met een vorstbeveiliging.

Je zwembad volledig winterklaar maken...

Wil je je zwembad perfect voorbereid hebben op de winter? Volg dan ons eenvoudige stappenplan om je zwembad winterklaar te maken. Download aansluitend de checklist en vink deze af, zodat je zeker weet dat je niets bent vergeten.

Stappenplan winterklaar maken